Pentru a predica bine nu este suficient sa stapanesti subiectul, trebuie ca si subiectul sa puna stapanire pe tine!-ANONIM

miercuri, 30 martie 2011

       PARADOXURILE IERUSALIMULUI !
                                                Luca 19.41- 44


       1. Domnul Isus plange pentru Ierusalim  v. 41

         - cand in mod normal ar fi trebuit Ierusalimul sa-L planga ! Dar se va petrece la revenirea a doua oara a LUI .Zaharia 12. 10 .

        2. Ierusalimul ( orasul Pacii ) era FARA PACE  v.42

         - Numele suna frumos dar fara acoperire . El nu avea PACEA pe care numai Domnul Pacii poate sa o dea .  Ioan 14.27  Efeseni 2 .14 - 17

         3. Ierusalimul impresiona calatorul prin ,,zidurile puternice " Marcu 13. dar in realitate era FARA PUTERE  v. 43 - 44



            -  Azi oamenii incearca prin pozitia sociala dobandita , prin bani , prin relatii sa dea impresia de oameni puternici dar fara puterea Duhului Sfant  ( Fapte 1. 8 ; 5.32) ei sunt vulnerabili la atacurile satanei , care adesea ii face ..una cu pamantul ".

        4. Ierusalimul era plin de teologie , de carturari care cunosteau Legea , de suluri cu scrierile sfinte dar era  FARA PRICEPERE v. 44 c

             -  NU au priceput ca Cel care era intre ei era Adevaratul Mesia , Cel profetit , Cel despre care auzeau in ziua de Sabat , Cel despre care comentau in discutiile lor.
Astazi multi cunosc despre Domnul Isus dar nu-L cunosc pe EL , nu vor sa priceapa ca EL este DOMNUL SI MANTUITORUL lor personal care bate la usa inimii sa-i deschida ! Apoc 3. 20.

 Asa ca intr-o zi ca aceasta multi se vor bucura ca Domnul Isus a intrat si in inima lor dar pt multi ar fi un motiv de lacrimi ca nu vor sa-L accepte ca sa le dea Pacea , Puterea si Priceperea in cunoasterea LUI ca DOMN SI MANTUITOR ! 

                                                                           Amin !
 Vasile Bonda

Niciun comentariu: